Ședința de autoevaluare a activității Institutului pentru studii politice de apărare și istorie militară în anul 2019

    În ziua de 12 februarie, a avut loc autoevaluarea pe anul 2019 a Institutului pentru studii politice de apărare și istorie militară. La activitate a participat Simona Cojocaru, secretar de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale și domnul Gheorghe Tibil, șef de cabinet.
    A fost analizată activitatea științifică a institutului în domeniile  de competență - securitate internă și internațională, politică de apărare și istoria militară și prioritățile pe anul 2020.


 
 
 
 
Masă rotundă pe tema evoluției mediului de securitate și consecințe asupra politicii de apărare a României
 
   Institutul pentru studii politice de apărare și istorie militară a organizat marți 21 ianuarie, la Cercul Militar Național, masa rotundă cu tema: „Coordonate ale mediului actual de securitate și consecințe asupra politicii de apărare a României. Fundamentarea documentelor strategice prin analiza strategică a apărării”.
   La activitate au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, mediului academic, societății civile, industriei naționale de apărare și ai Ministerului Apărării Naționale.
   În alocuțiunea de deschidere, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a mulțumit în mod special reprezentanților thinktank-urilor, societății civile și mediului academic pentru participarea la eveniment și pentru contribuția importantă la procesul de elaborare a analizei strategice a apărării. A salutat importanța continuării acestui ciclu de dezbateri pe principalele tematici subsumate procesului, cum sunt prognoza mediului de securitate, evoluțiile tehnologice, în special cele cu caracter disruptiv, tendințele economice și demografice și influențele lor asupra domeniului militar.
 

 
 
Top