Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară

Vizită de lucru în Germania
07.11.2022


În perioada 7-10 noiembrie 2022, delegația Institutului pentru studii politice de apărare și istorie militară, formată din dr. Carmen-Sorina Rîjnoveanu, directorul institutului și Sorin-Vasile Negoiță, șeful programului pentru studii de apărare, a efectuat o vizită de lucru în Germania. Activitatea s-a desfășurat la invitația comandantului Centrului pentru istorie militară și studii sociale al Bundeswehr-ului din Potsdam. Vizita se înscrie în linia parteneriatului de cooperare științifică existent între cele două instituții și consemnează consolidarea dimensiunii academice militare a cooperării dintre România și Germania.
Pe parcursul întâlnirii cu delegația germană, au fost abordate stadiul și perspectivele cooperării bilaterale dintre cele două instituții, precum și principalele direcții de cercetare, fiind evidențiată importanța stabilirii unor subiecte comune de interes și a unei agende de cercetare comună pentru următorii ani. De asemenea, activitatea a prilejuit o bună oportunitate de a discuta temele de actualitate de pe agenda curentă de securitate din estul și sud-estul Europei și regiunea Mării Negre.
Totodată, în marja întrevederii, delegația română a vizitat Muzeul de istorie militară al Armatei federale germane din Dresda.