Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară

Întâlnire între conducerea ISPAIM și studenți ai Facultății de Istorie din Universitatea București
29.04.2023


În ziua de 28 aprilie 2023, la Palatul Cercului Militar Național, s-a desfășurat o întâlnire între conducerea ISPAIM (director dr. Carmen-Sorina Rîjnoveanu și director-adjunct dr. Manuel Stănescu) și studenți ai Facultății de Istorie din Universitatea București din cadrul programului de master de istorie militară (coordonat de conf. dr. Simion Câlția și conf. dr. Andrei Sora).
Discuțiile au vizat atât cunoașterea aspectelor practice legate de activitatea unui institut de profil, cât și noile direcții de cercetare și provocările cu care se confruntă cercetarea științifică în domeniul istoriei militare. O atenție deosebită a fost acordată subiectelor legate de adaptarea activităților publice și de cercetare pentru o cât mai bună conexiune cu tânăra generație, având în vedere capacitatea noilor tehnologii de a îmbunătăți activitatea didactică și de instruire.
Reprezentanții ISPAIM și-au exprimat disponibilitatea unor legături cât mai strânse cu studenții facultății de istorie, concretizată până în prezent prin semnarea unui acord cu Asociația studenților la Istorie “Dacia”, partener al ISPAIM pentru stagii de voluntariat, precum și prin prezența constantă a acestora la activitățile organizate de institut.