Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară

Simpozionul cu tema „Türkiye-Romania Joint Military History Symposium”
08.05.2023


În perioada 8-9 mai 2023 s-a desfășurat, la Istanbul, simpozionul cu tema „Türkiye-Romania Joint Military History Symposium”, organizat de ISPAIM în parteneriat cu Institutul de Istorie Militară „Fatih”. Delegația ISPAIM a fost formată din cercetători științifici din cadrul institutului, precum și din partea unor centre academice și universitare civile din București, Constanța și Iași.
Simpozionul s-a desfășurat ca parte a seriei de acțiuni dedicate împlinirii a 100 de ani de la proclamarea republicii Turcia, oferind o platformă extinsă de dialog pe teme privind dinamica relațiilor militare dintre cele două state din Evul Medie și până la al Doilea Război Mondial.
În acest context, s-a desfășurat întâlnirea de lucru a delegației ISPAIM, condusă de dr. Carmen-Sorina Rîjnoveanu, directorul Institutului, cu prof. dr. Bünyamin Kocaoğlu, directorul Institutului de Istorie Militară „Fatih” și prof. dr. Gültekin Yildiz, decanul Academiei Militare a Republicii Turcia. În cadrul discuțiilor, a fost reiterat interesul și angajamentul dintre cele două părți de a continua și dezvolta relațiile de cooperare științifică în domeniul istoriei militare.